»Jezuitsko združenje za begunce je nevladna organizacija, ki sprejema begunce in jim zagotavlja njihove pravice.

Formalno sodelovanje s policijo se je pričelo s podpisom sporazuma o sodelovanju leta 2002. Prostovoljci društva organizirajo različne prireditve, redno izvajajo pogovore s tujci ter skrbijo za njihovo dobro počutje. V sodelovanju s Centrom za tujce so poskrbeli za dvig ravni zagotavljanja temeljnih človekovih pravic in svoboščin. Skozi različne kulturne prireditve so se zgradile trdne vezi, ki prispevajo k uspešnemu delu Centra za tujce v policiji. Za uspešno dolgoletno sodelovanje je nedvomno zaslužen direktor združenja dr. Robin Schweiger, ki v imenu združenja prevzema srebrni znak policije za sodelovanje«.

To je obrazložitev Uprave uniformirane policije za podelitev priznanja  Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije. Priznanje, ki sestoji iz značke, listine in spominskega traka, je 21. junija p. Robin v imenu združenja prejel na posebni slovesnosti v Tacnu.

P. Robin Schweiger DJ se je zahvalil za priznanje, saj teden za tednom obiskuje tujce, ki so nastanjeni v Centru (Postojna). Tako pravi:

Tujci so veseli naših obiskov, saj smo edini “od zunaj”, ki jih redno obiskujemo ter jih spremljamo v njihovih težavah in stiskah. Obiskujemo jih že od leta 2002.

To priznanje je zaveza in spodbuda za naše nadaljno delo v služenju bratom in sestram na poti.