Pot pridružitve je enkratna, kakor je enkraten vsak posameznik. Večinoma mladi odkrijejo poklic v Družbo Jezusovo preko ignacijanskih duhovnih vaj in duhovnega spremljanja. Včasih začutijo poklic preko poznanstva kakega jezuita, ki mladega človeka s svojim življenjem in delovanjem navduši za življenje v Družbi Jezusovi. 

Da bi vzpostavil osebni stik z jezuitom (na formalni ali neformalni ravni), se lahko obrneš na p. Damjana Ristića. Z veseljem te bo seznanil z vsem, kar želiš vedeti. Piši mu na damjanristic@gmail.com.

Če iščeš pomoč pri izbiri življenjske poti, se lahko priključiš skupini Razločevalci.

Kdor želi spoznati jezuite od blizu in ga zanima na kakšen način živijo, se lahko vključi v rezidenco Jezuitskega kolegija, kjer ob študentih in jezuitih osebno spozna karizmo jezuitskega reda. V času bivanja v Kolegiju opravlja program Razločevalci (ki je odprt tudi za nerezidenčne kandidate).

Da postaneš jezuit, moraš predvsem v srcu čutiti klic.

Klic spremljajo nekatere značilnosti:

✧ globoka osebna ljubezen do Kristusa (odločitev zanj)

✧ želja po molitvi (osebnem odnosu z Bogom)

✧ želja po spoznavanju in izpopolnjevanju samega sebe

✧ zdrava duhovna praksa

✧ čut za družabnost in razpoložljivost

✧ nekaj poznavanja jezuitov

✧ psihično in fizično zdravje

✧ želja po delu z ubogimi

✧ želja, da bi živel redovno življenje

✧ najpomembnejša pa je želja služiti Kristusu v redu Družbe Jezusove (jezuitov)

Ko postaneš jezuit, si s svojo odločitvijo odgovoril na Božji klic. Jezuiti te sprejmejo v svojo skupnost  in ob dnevu, ko si vstopil, postaneš jezuit. Tedaj se začne obdobje formacije, vzgoje ali oblikovanja jezuita, in hkrati pot globlje pridružitve Družbi Jezusovi. Podrobneje o formaciji jezuita na strani Redovna pot jezuita.