1. septembra je dan molitve za skrbi za stvarstvo. Do 4. oktobra kristjani vseh Cerkva že sedmo leto zapored praznujemo t.i. čas stvarstva (Season of Creation). Ta čas je priložnost, da premislimo svoj odnos do okolja, do soljudi in do ostalih živih bitij. 

Praznovanje časa stvarstva jemlje svoj navdih iz okrožnice papeža Frančiška z naslovom Hvaljen, moj Gospod (Laudato si’), ki je izšla leta 2015. Ta okoljska okrožnica o skrbi za skupni dom predstavlja duhovne in svetopisemske temelje sodobnemu krščanskemu razmišljanju o ekologiji, okolju, naravi, stvarstvu, varstvu okolja in kar je še takih in podobnih tem. 

Če vas te teme zanimajo, imamo vabilo za vas: skupno prebiranje papeževe okrožnice, oblikovanje lastnega mnenja in odnosa ob spremnih poudarkih in vprašanjih, pogovor in izmenjava mnenj v skupini. Vabljeni tisti, ki ste okrožnico že prebrali, in tisti, ki je še niste uspeli prebrati.

Srečevali se bomo po zoomu vsak drugi četrtek v mesecu zvečer ob 20.00 z začetkom v septembru (9. 9.) in zaključkom v maju (12. 5.). Srečanja bosta vodila Alenka Bahovec in p. Primož Jakop DJ. Če vas tole zanima, se javite Alenki na alenka.bahovec@gmail.com, da prejmete vprašanja, s pomočjo katerih se boste lahko pripravili že na prvo srečanje.

Povabljeni tudi k ogledu papeževega video namena za september: molitev za ekotrajnosten stil življenja.

Podrobneje o molitvenih namenih v Knjižici PSMM za leto 2021ki jo pripravlja p. Franc Kejžar DJ. Video za vsak dosedanji molitveni namen v letih 2020 in 2021 najdete na slovenski različici strani thepopevideo.org. Besedilo papeževih nagovorov v videih objavlja Radio Vatikan.

Projekt Skupinsko branje Laudato si spada v okvir praznovanja 500-letnice Ignacijevega spreobrnjenja, ki ga obeležujemo v Ignacijevem letu. Skrb za naš skupni dom pa je ena od štirih Univerzalnih apostolskih preferenc, ki spadajo v jezuitsko poslanstvo za desetletje 2019-29.