Misijonar v  Zambiji p. Janez Mujdrica DJ piše: Dragi prijatelji, najbrž ste slišali, da se naša tukajšnja provinca več ne imenuje ‘Zambia – Malawi Province’ (ZAM). Od 25. marca 2021 smo v novi Južnoafriški provinci – ‘Southern African Province’ (SAP). Sedem velikih držav je sedaj v naši provinci: Južna Afrika, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Mozambique, Malawi in Zambia. Po površini je naša nova provinca večja od Evropske Unije ali 230-krat večja od Slovenije!
To veliko provinco bo sedaj vodil le en provincial, socij in ekonom. Da bodo res lahko uspeli, jim mora naš general dati helikopter s pilotom in par milijard evrov, ker je v tem velikem delu Afrike ogromno revščine. Tudi to je zanimivo: zaradi nove province smo pred par meseci predali Lusaški nadškofiji dve napredni župniji Matero in Mumbwo, kjer so veliko let uspešno garali naši slovenski jezuitski misijonarji.
Kako vstali Jezus na vse to reagira? Ali le ponavlja ‘mir z vami’? Pojdite po celi veliki provinci in ‘oznanjajte veselo oznanilo’? Seveda, On je z nami vse dni do konca sveta! Kjerkoli smo in karkoli delamo!
Vsem želim veliko velikonočnega veselja in zmagoslavja!

Preberite tudi novico v angleščini z videonagovorom vrhovnega predstojnika Družbe Jezusove p. Artura Sose.