Jezuit p. Jože Roblek letos praznuje 50 let mašniškega posvečenja (1970). Ob priložnosti je izšla dobrih 200 strani dolga knjiga, katere naslov je patrovo novomašno geslo: “Kristus me je vzljubil in zame daroval samega sebe” (Gal 2,20). Urednik Roman Rozina knjigo predstavi takole:

Dragocen mozaik duhovnih besedil je odtis življenjske poti p. Jožeta Robleka in globoko pričevanje vere v Križanega in Vstalega. Je tudi priročnik molitvenega in duhovnega življenja, ki se napaja predvsem iz Duhovnih vaj sv. Ignacija Lojolskega. Knjigi dodatno verodostojnost dajejo številna osebna pričevanja o patru, tudi osebni nagovor papeža Frančiška. Vse to zasije v luči darujoče in usmiljene Jezusove in Očetove Ljubezni, ki kliče k notranjemu spreobrnjenju in prenovi.

Knjigo vam podarjamo; ker pa živimo, kot veste, od darov svojih dobrotnikov in prijateljev, se priporočamo, da naše poslanstvo (v Ignacijevem domu duhovnosti, v Jezuitskem kolegiju, v cerkvi sv. Jožefa …) podprete s kakšnim darom. Za vsak izraz vaše velikodušne darežljivosti se vam že vnaprej zahvaljujemo.

P. Damjan Ristić, predstojnik skupnosti


Podatki za vaš dar:
REZIDENCA SVETEGA JOŽEFA
Ul. Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0001 4625 328
Namen nakazila: Dar skupnosti

Knjigo je možno dobiti v Ignacijevem domu duhovnosti ter v drugih jezuitskih skupnostih oziroma cerkvah po Sloveniji.