Ustvariti in ohranjati odprt prostor mladim v družbi in Cerkvi je prispevek, ki ga apostolska dela Družbe Jezusove lahko dajo. Ta naj bi bila odprt prostor mladostne ustvarjalnosti, v katerem se daje priložnost srečanju z Bogom življenja, ki ga je Jezus razodel, in poglobitvi krščanske vere. Prostor, v katerem se promovira razločevanje poti, ki vodi k lastni sreči, prispevajoč k dobrobiti vsega človeštva.

Vabljeni, da preberete, kako posamezni apostolati Slovenske province DJ delujejo v okviru prve apostolske preference (UAP) – v Anuariju province za 2020.
Ob priložnosti Ignacijevega leta (20. 5. 2021 – 31. 7. 2022) pa bomo na področju prve apostolske preference izvedli sledeče:

  • Pripravili bomo glasbeni video na temo spreobrnjenja in življenja s Kristusom. 
  • Oratorij v Sloveniji bo leta 2022 posvečen sv. Ignaciju. Priprava poteka v sodelovanju s salezijanci.
  • Za otroke bo pripravljena pobarvanka z Ignacijevo zgodbo, ki bo prevedena tudi v angleščino. Pobarvanka bo primerna za različne priložnosti. 
  • Mogoče bo kupiti strip o sv. Ignaciju, primeren za starejše otroke in odrasle v smislu spoznavanja Ignacija. 
  • V tednu pred sv. Ignacijem, to je pred 31. julijem 2022, bo Jezuitski kolegij organiziral enotedensko peš romanje k sv. Ignaciju na Pohorje, ki ga bodo spremljale romarske duhovne vaje.
  • V sodelovanju z Literarnim oddelkom Slovenske akademije znanosti in umetnosti bo izvedenih nekaj predavanj preko spleta in v živo na temo jezuitskega literarnega ustvarjanja v preteklosti, s tem pa tudi z zgodovine. Predstavljene bodo nove najdbe s področja jezuitske literarne zgodovine v Sloveniji.  Pri tem bodo nekatere oddaje predvajane v obliki podkasta.
  • V tem letu bomo z Jezuitskim kolegijem pripravili in naslednje leto uprizorili eno od jezuitskih dram iz časa baroka ali kasneje.