22. januarja 2024 smo jezuiti za dobo petih let prevzeli župnijo Radenci v murskosoboški škofiji. Provincial slovenskih jezuitov, p. Miran Žvanut DJ, piše:

Župnijska cerkev v Radencih

Župnijska cerkev v Radencih

Prevzem župnije Radenci je pomoč Cerkvi na Slovenskem oz. natančneje Slovencem v Argentini, ki se soočajo s pomanjkanjem duhovnikov. Dosedanji radenski župnik gospod Robert Brest danes že odhaja v Buenos Aires, kjer bo skupaj z gospodom Francijem Cukjatijem, odgovornim za Slovensko dušno pastirstvo v Argentini, skrbel za pastoralo Slovencev v glavnem mestu.
Včerajšnjo primopredajo smo začeli s slovesnim kosilom pri bivšem jezuitu Jožetu Kocipru in njegovi ženi Lidiji. Poleg njiju je bil prisoten še gospod Robert Brest, p. Albert Bačar DJ (jezuit, ki prevzema župnijo za prihodnjih 5 let), gospod dekan msgr. Franc Režonja in moja malenkost.
Župnijo sv. Cirila in Metoda v Radencih so do nedavnega vodili salezijanci, pred nekaj leti pa so jo predali škofiji Murska Sobota. Pater Albert pripada mariborski jezuitski skupnosti, po »zorani ledini« pa upamo, da se mu bo v Radencih še kdo pridružil.


P. Albert Bačar DJ

P. Albert Bačar DJ prehaja iz Dravelj v Radence.