Ignacijevo leto aktivno povezuje jezuite in vernike po celem svetu. Ob tej priložnosti je p. Marko Pavlič DJ je v sodelovanju s Studiom Sipoš in ekipo kreativnih glasbenikov zasnoval projekt Vstani, ki skozi glasbo in film predstavi duhovno izkušnjo sv. Ignacija Lojolskega. P. Marko je kot mlad jezuit trenutno na študiju biblične teologije na Santa Clara University v Kaliforniji. 

Vstani: glasba, slika in beseda

Mineva petsto let od Ignacijevega spreobrnjenja, ki je za Ignacija pomenilo ne le spremembo mišljenja, temveč začetek novega življenja.
Ignacij je zapustil poželenje po slasti, časti in oblasti ter vstopil v oseben odnos s Kristusom, kjer je postal njegov sodelavec pri gradnji Božjega kraljestva. To je kraljestvo pravice in miru, v katerem vsak človek odkrije svoje resnično dostojanstvo in dragocenost. Še več, človek na novo odkrije samega sebe v vlogi sina, v svobodnem odnosu do nebeškega Očeta, in v vlogi brata med brati. Ko spoznamo in doživimo Božjo ljubezen na oseben način, da smo popolnoma sprejeti in ljubljeni od Boga, se čutimo dovolj varne graditi mostove med ljudmi in stvarstvom. 

Prisluhnite novi slovenski pesmi jezuita p. Marka Pavliča DJ, ki predstavlja Ignacijevo spreobrnjenje.

Besedilo: p. Marko Pavlič DJ
Glasba: Rebeka Bogataj, Andrej Jerman, Tine Lustek, p. Marko Pavlič DJ
Producent: Tine Lustek

Iskrena zahvala gre Rebeki Bogataj, Andreju Jermanu in Tinetu Lusteku za skupni proces kreativnega glasbenega ustvarjanja in sodelovanja ob Ignacijevi zgodbi. Prav posebna zahvala pa gre otroškemu zboru Mala jata pod vodstvom s. Sabine Vakselj OSU, Gašperju Komatarju za komentar k besedilu pesmi in Slovenski provinci Družbe Jezusove, ki je finančno podprla realizacijo projekta.