Jezuiti imamo vsako leto 8-dnevne duhovne vaje v tišini po metodi sv. Ignacija v knjižici Duhovne vaje. Zaradi različnih obveznosti si čas zanje vsakdo sam določi in jih lahko tudi sam dela. Vsako leto pa je tudi priložnost, da sobratje skupaj delamo te sicer osebne duhovne vaje pod vodstvom enega patra. Pridruži se, kdor utegne in si želi. 

Prve julijske dni se nas je letos zbralo osem sobratov na duhovnih vajah v Stični pod vodstvom oz. duhovnim spremljanjem p. Tomaža Podobnika. Vodilo je bila Ignacijeva Avtobiografija: po poti Ignacijeve izkušnje, posebej temeljne izkušnje spreobrnjenja, ko je okreval po bitki s Francozi v Pamploni, kjer ga je ranila topovska krogla, smo se podali tudi mi za Jezusom. Voditelj je zelo priporočal zbrano branje vseh štirih evangelijev in seveda premišljevanje o Božji besedi, kar tudi papež Frančišek zelo priporoča. 

Vsaka izkušnja duhovnih vaj je zelo dragocena, izkušnja, ko jezuiti skupaj delamo osebne duhovne vaje, ima pa še dodano vrednost in lepoto. K temu svojo luč letos prispeva Ignacijevo leto. Blagor nam, ki smo si lahko vzeli čas za te duhovne vaje skupaj.

p. Franc Kejžar DJ