V letu 2021 iz filmske produkcije Studia Siposh prihajata izdelka, v katerih nastopata dva jezuitska patra. Oba sta bradata, kar je gotovo pripomoglo pri upodabljanju likov očaka Mojzesa in cerkvenega učitelja Avguština.

Mojzes nastopa v filmski seriji Dekalog, ki deset Božjih zapovedi osvetli skozi zgodovinske prizore, aktualna pričevanja in  dinamično posredovanje učenja Cerkve, povezane z univerzalnim filmskim jezikom.  Uvodni film serije Dekalog –  “Mojzes se je odpravil na Goro. Odpravi se tudi ti!” si lahko ogledate zgoraj, na FB Studia Siposh pa utrinke s snemanja. Prva epizoda serije izide v sredo, 17. marca na portalu Pridi in poglej.

Prepoznate p. Primoža Jakopa DJ, draveljskega župnika …? Na druge načine pa sta glavna lika uvoda v serijo predstavljena v videu, ki predstavlja zmagovalce filmskega tečaja Wonderfest, v katerem se je preko sto kandidatov pomerilo v obdelavi posnetkov z dveh snemanj za serijo Dekalog.

Doctors of the Church: Ambrose of Milan. Drugi jezuitski pater predstavlja cerkvenega učitelja Avguština. Epizoda o njem bo izšla tekom leta 2021 v seriji Doctors of the Church, ki za katero Studio Siposh pripravlja igrane filmske prizore. Serijo producira z največja katoliška televizija na svetu – EWTN (Eternal Word Television Network). Prepoznate p. Tomaža Mikuša DJ, rektorja svetišča sv. Jožefa v Ljubljani …?