Z drugimi ljudmi želimo podeliti temeljno odkritje našega življenja, to je, kako razločevanje in Duhovne vaje sv. Ignacija kažejo pot k Bogu. Ker je za nas potrebno, hočemo slediti klicu, da poglobimo in delimo naprej spoznavanje in izkušnjo ignacijanske duhovnosti. To želimo narediti na osnovi žive vere, utelešene in trajne, ki se hrani z domačnostjo z Bogom, sadom molitvenega življenja.
Vabljeni, da preberete, kako posamezni apostolati Slovenske province DJ delujejo v okviru prve apostolske preference (UAP) – v Anuariju province za 2020.
Ob priložnosti Ignacijevega leta (20. 5. 2021 – 31. 7. 2022) pa bomo na področju prve apostolske preference izvedli sledeče:

  • V marcu 2021 je izšla knjiga Kallistosa Ware Razodetje osebe
  • V maju bo pri Založbi Dravlje sledil izid dveh knjig: Marija Campatelli, Krst ter knjiga p. Milana Bizanta Srečevanja s Kristusom
  • V juliju bo izšel ponatis Ignacijeve Avtobiografije z novostjo Ignacijevega duhovnega dnevnika ter prevodom nekaterih Ignacijevih pisem; v istem mesecu bo izšel prevod Generalove knjige, ki je napisana prav za priložnost Ignacijevega leta Z Ignacijem na poti, Založba Dravlje
  • Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bomo začetek Ignacijevega leta slovesno praznovali 31. julija in ne 20. maja 2021. Dogodek bo potekal pri Sv. Jožefu na Poljanah, Ljubljana.
  • V oktobru bodo pri Založbi Dravlje izšle sledeče knjige: Antony Bloom, Duhovno potovanje – meditacije, Isabelle Parmentier – Poklicani? Ko se Božja želja sreča z željo človeka in ponatis knjige Priložnost ali skušnjava
  • 27. novembra popoldne, z začetkom ob 14. uri, bo potekala na spletu poldnevna mednarodna znanstvena konferenca z naslovom Ignacijeva avtobiografija – ključne ignacijanske teme. Organizator je Slovenska provinca Družbe Jezusove v sodelovanju s Teološko fakulteto v Ljubljani.
  • Januarja 2022 bo izšla knjiga p. Jožeta Puclja Pot k lepi ljubezni.
  • 12. marca bo minilo 400 let od kanonizacije sv. Ignacija, vendar bo praznovanje zaradi ugodnejši klimatskih razmer prenešeno na 4. junija. Začetek junija zajema tudi praznovanje 300-letnice kanonizacije v Jezuitskem kolegiju v Ljubljani, ki bo potekal v starem centru Ljubljane.
  • V toku Ignacijevega leta bo Ignacijev dom duhovnosti pripravil Duhovne vaje v vsakdanjem življenju za jezuite. Prav tako bodo na tej spletni strani objavljene duhovne vaje z Ignacijem romarjem za vsakega, ki bi želel uporabiti pripravljeni material.
  • Ob sredah od 6. oktobra 2021 do junija 2022 Ignacijev dom duhovnih vaj organizira poljudna predavanja, večrne pogovore in vaje ignacijanskih načinov molitve. Več spodaj.