Nujen pogoj, da bi bili tovariši na poti v Jezusovem stilu je, začenši z bližino z ubogimi, »oznanjati njegov evangelij upanja mnogim ubogim v današnjem svetu«. Približati se ubogim pomeni usmeriti se proti človeškim periferijam in obrobju družbe, prilagoditi se načinu življenja in dela, primernemu za to situacijo, da bi bilo naše spremljanje verodostojno. Da bi dosegli ta cilj, se zavzemamo za razločevanje, na vseh ravneh Družbe, kdo so najbolj ranljivi in izključeni v našem okolju ter najti način, kako hoditi z njimi… Uboge spremljamo začenši od naše vere v Boga Očeta usmiljenja, ki vabi k spravi kot temelju novega človeštva.
Vabljeni, da preberete, kako posamezni apostolati Slovenske province DJ delujejo v okviru prve apostolske preference (UAP) – v Anuariju province za 2020.
Ob priložnosti Ignacijevega leta (20. 5. 2021 – 31. 7. 2022) pa bomo na področju prve apostolske preference izvedli sledeče:

  • Društvo Vera in luč bo pripravilo in posnelo dramatizacijo Ignacijevega boja in ranjenosti v trdnjavi Pamplona, ki si jo bomo lahko potem ogledali na spletu.
  • Duhovne vaje 12 korakov v povezavi z ignacijansko duhovnostjo za zasvojene pri sv. Jožefu. Podrobneje v angleškem jeziku na tej povezavi.
  • Na spletu bomo objavili zgodbe ljudi, ki delajo z begunci v Sloveniji in s tem v zvezi tudi begunske zgodbe v okviru Jezuitskega združenja za begunce (JRS).
  • Na ravni sprave oz. poprave krivic med Slovenci bodo na spletu objavljeni članki raziskovalcev ter žrtev oz. svojcev žrtev krivic pod komunističnim režimom, da bi prišlo do priznanja njihovega dostojanstva ljudi, ki so vse delali iz ljubezni do domovine in Kristusa.
  • Organizirane bodo duhovne vaje za osebe, ki so prizadete zaradi izkušnje splava, da bi se lahko odprle Božjemu usmiljenju.