Skupščina Društva katoliških pedagogov Slovenije je potekala preko Zooma, v soboto 20. 3. 2021. Zbralo se nas je več kot 30 udeležencev, delegatov in članov upravnih organov. Po sv. maši, ki jo je daroval p. Silvo Šinkovec, smo prisluhnili predavanju ddr. Verene Vidrih Perko z naslovom Začetki slovenstva. Po uvodnem delu so potekala poročanja o delu območnih skupnosti, dejavnostih društva in organov društva. Razveselili smo se potrditve predloga naziva častni član za go. ddr. Barico Marentič Požarnik in razglasa novih članov organov društva. Prejeli in pozdravili smo tudi nove člane. Z novimi obrazi bo zavel tudi nov, svež veter! Več na spletu DKPS.

V žarišču 89. številke revije Vzgoja, ki je izšla konec marca, pišemo o krizi. Različne avtorje smo vprašali o krizi – kaj je kriza, kako jo doživljajo odrasli in kako otroci ter kako jo lahko premagamo. Nekaj avtorjev piše o svojih izkušnjah življenja in dela v času epidemije, kar je svojevrstna kriza. Beremo lahko tudi o pozitivnih stvareh, ki so jih v času epidemije zaznali petošolci, srednješolci in študentje.

V rubriki Naš pogovor se je Erika Ašič pogovarjala z dr. Sebastjanom Kristovičem. Pogovor je zajel vrsto tem – od logoterapije, poslanstva učitelja in staršev, vpliva epidemije, šolanja na daljavo do tega, kaj človeka vleče naprej, četudi je v težki situaciji. 

V rubriki Biti vzgojitelj predstavljamo Jurija Vego ter članek o tem, kaj v današnji dobi pomeni biti vzgojitelj.

V rubriki Starši objavljamo drugi del članka o avtoriteti učitelja v očeh starša. Pišemo o tem, kako rasteta ljubezen in sočutje, o sistemu izobraževanja ter o karticah veselja – zanimivem in poučnem načinu domačih nalog za otroke.

Več na spletni strani DKPS. Vabljeni k branju!

Revija izide štirikrat letno, naročnina  je 23 €. Letna naročnina na revijo je tudi lepo in koristno darilo; lahko jo komu podarite.

Naročite lahko tudi posamezni izvod – številko 89 lahko za samo 5,80 € naročite tukaj. 

Revijo Vzgoja lahko naročite po telefonu 01/43-83-983 ali na elektronski pošti: revija.vzgoja@gmail.com.